tisdag 21 april 2009

Varför vågar inte Åsa Kullgren (S) debattera missbruksvård?

Under dagens interpellationsdebatt på landstingsfullmäktige fick tyvärr ett nytt exempel på att Häslo- och sjukvårdslandstingsrådet Åsa Kullgren (S) inte vågar diskutera den mycket besvärliga situationen inom missbruksvården i Eskilstuna. I stället för att själva svara på de viktiga frågor som Lennart Clarstedt (V) ställde om situationen för missbrukarna, får Anita Neuhaus (S) ta diskussionen. Att Anita N är kunnig inom området är vi många som vet, men när överdödligheten bland missbrukarna är hög och bristen på vårdplatser är stor inom missbruksvården är det trots allt viktigast att få höra vad det ansvariga landstingsrådet Åsa K tänker göra åt problemen.

Tyvärr är det inte första gången som Åsa K vägrar att diskutera situationen inom missbruksvården, när Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD) på ett tidigare fullmäktige ställde en interpellation i ämnet så skrev Åsa K inte ens under interpellationssvaret!

Det är minst sagt anmärkningsvärt att Åsa K som ansvarigt landstingsråd inte är beredd att ta det ansvar som ordförandeuppdraget faktiskt innebär och delta i diskussionen om besvärliga situationen för missbrukarna i Eskilstuna.

1 kommentar:

Marie-Louise F M sa...

Hon törs väl inte ta någon debatt, det är ju Jörgens hemkommun!