onsdag 13 maj 2009

Lyckad avslutning på oppositionens lyssnarturné

Tisdagens Vårdmässa på Mälardalens Högskola blev en lyckad avslutning på den lyssnarturné som Kristdemokraterna, Centerpartiet och Moderaterna genomfört i Sörmland. Att under eftermiddagen få möjlighet att lyssna till Landstinget Stockholms FoUU-direktör Thorbjörn Ekströms synpunkter på det framtida ledarskapet i vården, väckte många frågor. Vi var nog många som fick oss en tankeställare när överläkare Lars Steen berättade om hur diabetesvården utvecklats och hur andelen kraftigt överviktiga och andelen diabetiker så tydligt följs åt. Det var också intressant att få höra hur de olika specialieteterna börjat utveckla samarbetet så att man tillsammans bättre kan möta utmaningarna för diabetesvården. Genom
Anders Blanck, vVD på LIF (branschorganisationen för forskande läkemedelsföretag verksamma i Sverige), fick vi också en bra redovisning av de diskussioner om de diskussioner som pågar internationellt om framtida lösningar av vårdens finansiering.

Att Tomas Högström (M), landstingsstyrelseordförande i Västmanland, som moderator ställde en rad skarpa frågor till föresläsarna gjorde också att seminarierna blev lärorika.

Det var också givande att i olika pauser få möjlighet att diskutera med olika utställare.

Inga kommentarer: