måndag 8 juni 2009

Vem styr landstinget Sörmland??

I morgon tisdag den 9 juni skall landstingsstyrelsen behandla flera mycket viktiga och för vårdens framtid avgörande ärenden. Dessutom skall ett antal ärenden beredas inför landstingsfullmäktige den 16/6.

Idag (8/6) på morgonen kom ett antal kompletteringar och i fredags kom de kanske tyngsta ärendena till det fåtal personer som har arbetsplats på landstingskansliet. Vi övriga får förhoppningsvis handlingarna med dagens post. Minst sagt bedrövlig hantering av ledamöterna i landstingsstyrelsen!!

Det är dags att de som påstår att dom leder landstinget också tar sitt ansvar och ser till att de som skall fatta besluten får en rimlig möjlighet att sätt in sig i de handlingar som de skall ta ställning till. T.ex. omfattar tertialrapporten ca 70 sidor och underlaget för primärvården mer än 50 sidor med detaljerade bestämmelser om hur Hälsoval Sörmland skall genomföras. Även de övriga 25-talet ärende måste ledamöterna läsa in och ta ställning till.

Tydligen tror de ledande (s)-landstingsråden att alla är som LO´s Wanja som fattar beslut utan att läsa underlagen!

Agerandet från majoriteten är respektlöst mot alla som skall delta i och fatta beslut på landstingets sammanträden! Det är nog ingen tvekan om att det kommer att bli ett antal återremissyrkanden på landstingsstyrelsen och på landstingsfullmäktige, i så fall faller ansvaret helt och hållet på den (s)-ledda majoriteten.

Inga kommentarer: