lördag 6 februari 2010

Arbetsförmedlingen i Nyköping driver (S)-politik!

För några år sedan fick Arbetsförmedlingen i Nyköping kraftig kritik sedan man stöttat den bussresa till Stockholm som Byggnads arrangerade för att protestera mot Alliansregeringen. Tydligen har inte Arbetsförmedlingens chefer trots den kritik man fick för detta, begripit att man måste vara opolitisk som statlig myndighet.

I dagarna annonserar LO att man i Nyköping kommer att arrangera en aktivitetsdag för arbetslösa. Av det utannonserade programmet är det tydligt att syftet med aktiviteten är att stötta (s)-valpropaganda. Att LO använder medlemmarnas pengar till att stötta (s) är ju tyvärr vanligt, trots att många LO-medelmmar är aktiva i andra partier.

Det mest anmärkningsvärda är dock att Arbetsförmedlingen är medarrangörer i detta socialdemokratiska jippo! Det är verkligen dags att cheferna för Arbetsförmedlingen i Nyköping bestämmer sig för att vara partipolitiskt neutrala när dom är statliga tjänstemän. Som statlig tjänsteman måste man faktiskt klara av göra skillnad på sin tjänstemannaroll och sin egen politiska uppfattning! Gör man inte det så bör man nog fundera över vad man sysslar med. Statliga myndigheter ska inte använda skattepengar till att stötta något politiskt parti!

1 kommentar:

Marie-Louise F M sa...

Hej Östen!
Har de gjort det igen! Sorgligt. Bra att du tar upp det på din blogg!
Hälsn Marie-Louise