måndag 1 mars 2010

Viktig teaterföreställning om främlingsfientlighet!

I lördags fick jag möjlighet att se premiären av Teater Sörmlands senaste föreställning "Den långa vägen hem". Föreställningen som riktar sig till högstadieeleverna handlar om två flyktingar/invandrare som kommit till Sverige. Genom föreställningen lyfts de mycket viktiga frågorna om fördomar och främlingsfientlighet upp till diskussion. Ett stort TACK till Teater Sörmland för ett viktigt inlägg i diskussionerna om invandringen till Sverige.

Det känns verkligen positivt att Teater Sörmland genom sin föreställning ger högstadieeleverna möjlighet att ta ställning. Att Kunskapsskolan i Nyköping har beställt föreställningen känns uppmuntrande och visar att denna friskola tar sin uppgift på allvar.

Däremot är det bedrövligt att ingen av kommunens egna högstadieskolor ännu kommit till skott och beställt föreställningen. En föreställning som dessutom genomförs i samarbete med Nyköpings kommun. Dags att skolpolitikerna och skolledarna i Nyköping agerar så att fler ungdomar får möjlighet att diskutera fördomarna om invandringen.

Inga kommentarer: