tisdag 13 april 2010

Otydligheten firar nya triumfer i landstingsledningen?!

Allt sedan (S) köpte över Anders Bjurström (fp) och Ylva G Karlsson (mp) har Jörgen Danielsson (s) gång på gång pratat och pratat om vikten av en tydlig styrning. Alla som följt turerna kring Jörgen D´s alla försök att med olika typer av "arvoden" belöna personer i majoriteten har upplevt den stora bristen på tydlighet. Nur tar majoriteten ytterligare ett steg på otydlighetens väg, när man beslutat att utse tre män till landstingsråd som inte har något tydligt uppdrag!

Jan-Olof Blomster (fp) som sedan tidigare är arvoderad som ordförande i Personalutskottet ska nu få kraftigt höjt arvode för att jobba med personalfrågor. Man kan ju fråga sig vad som ingår i uppdraget att vara ordförande i Personalutskottet? Om nu ordförandeuppdraget är så omfattande, borde ju ordförandearvodet höjas i stället!

Ett av de första beslut som den (s)-ledda majoriteten tog var att avskaffa beredningen för kollektivtrafik m.m. I stället för att nu bredda diskussionen i dessa viktiga frågor genom att återinrätta beredningen, väljer Jörgen D att belöna (mp) med en ytterligare rådspost. Mp med enbart tre mandat i landstingsfullmäktige har alltså två landstingsråd!

Att majoriteten behöver någon som jobbar med jämställdhet är tydligt när man ser sammansättningen av majoritetsråd. Av de totalt åtta hel- eller deltidsarvoderade politikerna i majoriteten är det bara två som är kvinnor!! Om majoriteten menat allvar med sitt prat om jämställdhet hade man kunnat utse några fler kvinnor, när man nu ändå inrättade tre nya poster. Skillnaden mot den borgliga oppositionen blir mycket tydlig, där är det två kvinnor och en man!!

Inga kommentarer: