fredag 22 januari 2010

Gammal otydlig vänsterpolitik med nya ord!

I veckan har vänsteralliansen berättat hur man vill förändra sjukförsäkringen. Vänsterpartierna påstår att man nu har omprövat sin politik. En omprövning som innebär att man lyckats med konststycket att komma fram till samma gamla politik som tidigare med med nya ord. När det gäller tydliga förslag om rehabilitering och stöd till människor för att kunna komma tillbaka till arbete, får väljarna vänta på besked till efter valet.

Utspelet från vänsterpartierna innehåller faktiskt två klara besked: Taket i sjukförsäkringen ska höjas så att de högavlönade kan få högre ersättning!! Eftersom vänsterpartierna inte vågar berätta om finansieringen så blir det väl som vanligt höjd skatt för de med låga löner. Sjukvårdsbiträdet ska alltså betala så att direktören på Östermalm kan få högre sjukersättning!

Det andra klara beskedet från vänsteralliansen är att förtidspension endast ska erbjudas personer över 58 år. Som kristdemokrat tycker jag att det självklart att den som helt saknar arbetsförmågaska ha rätt till förtidspension oavsett ålder. Att vänsterpartierna inte delar denna självklara uppfattning är minst sagt märkligt!

Inga kommentarer: