fredag 9 mars 2012

Kommunala vårdskandaler mörkas!!

I veckan avslöjades svåra missförhållanden på det kommunala demensboende i Torshälla. Detta demensboende drivs av Eskilstuna kommun (en kommun som styrts av sossarna sedan den allmänna rösträtten infördes). Det är minst sagt förskräckliga missförhållanden som avslöjas i de otaliga Lex Maria-anmälningar som nu gjorts!

Att svårt dementa människor inte får den vård de faktiskt har rätt till är minst sagt upprörande! Men lika upprörande är mediernas tydliga ovilja att visa att det är ett kommunalt drivet boende. När radio Sörmland först presenterade nyheten fick man vänta länge innan man förstod att det var ett kommunalt boende. På samma sätt agerade övriga journalister när missförhållandena rapporterades, man valde oftast att enbart i en bisats informera om att det är sossestyrda Eskilstuna kommun som är ansvarig för verksamheten.

Den viktiga frågan till samtliga nyhetsredaktioner måste vara hur hade ni presenterat nyheten om det varit ett privat företag som varit ansvarig för demensboendet? Vi som följt debatten om äldreomsorgen kan se framför oss de krigsrubriker som då tagits fram i av de olika nyhetsredaktionerna! Skärpning alla journalister! Dags att ni behandlar kommunala missförhållanden i vården av våra äldre på samma sätt som ni angriper privata vårdgivare!

Inga kommentarer: