måndag 16 november 2009

Rattfylleriet måste begränsas!

För de allra flesta är det självklart att inte köra bil när man är påverkad av alkohol eller droger! Trots att det borde vara självklart för alla så är det tyvärr allt fler som kör påverkade. Statistiken visar att av 1000 förare som man möter är minst 2 förare påverkade av alkohol eller andra droger! Dessa påverkade förare innebär en stor risk att både skada sig själva och andra. En stor del av dödsolyckorna i trafiken orsakas alltså av påverkade förare. Det är allas vår skyldighet att på olika sätt begränsa rattfylleriet och de tragiska konsekvenserna som olyckorna innebär.

På många ställen i vårt land arbetar Polisen, Socialtjänsten och Beroendevården enligt en samverkansmodell som kallas Skellefteåmodellen. Både i Örebro och Västmanland är landstingens beroendecentra med i denna viktiga samverkan. Däremot är landstinget i Sörmland inte aktiva på samma sätt.

Det är dags att de som bestämmer i landstinget förstår hur viktigt samarbetet över myndighetsgränserna är för att vi ska kunna få bukt med det samhällsproblem som rattfylleriet innebär!

Inga kommentarer: