torsdag 5 november 2009

(S) sviker de sjuka barnen i Nyköping

Under ledning av ordförande Åsa Kullgren (s) beslutade den (s)-ledda majoriteten igår att svika de sjuka barnen i Nyköpingsområdet. När den privata barnläkaren Alf Wigertz upphör med sin mottagning så passar (s) på att ta pengarna för att satsa på vården i Strängnäs och på akutmottagningen i Nyköping. Tydligen har sossarna glömt att de pengar som finansierar Wigertz mottagning till största delen kommer från primärvården i Nyköping!

Nu ska vårdcentralerna i Nyköping ta emot alla tusentals barn som tidigare besökt Wigertz mottagning, utan att få någon ersättning! När till och med chefen för barnkliniken i länet säger att det hade varit bra om någon istället tagit över Wigertz mottagning, förstår man hur fel (s)-beslutet är!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Östens åsikt i frågan delas uppenbarligen inte av professionen som tvärtom understryker att tryggheten för barnen i Södra länsdelen åtskilligt förbättras med beslutet!http://www.sn.se/nyheter/1.531505

Östen Eriksson sa...

Tydligen har inte Anonym läst hela artikeln. För det framgår nämligen att klinikchefen gärna sett att någon tog över Wigertz mottagning. Dessutom kan ju Anomym prata med de redan idag hårt anstärngda vårdcentralerna om hur dom ser på att måsta ta hand om 2000 till 3000 besök ytterligare utan att få några fler resurser!