onsdag 9 december 2009

Mp och Fp begränsar valfriheten för psykiskt sjuka!

På gårdagens sammanträde med landstingsstyrelsen i Sörmland så fick (S) stöd av Mp och Fp när det gällde att begränsa valfriheten för de männsikor som har behov av psykoterapi. Att prata om valfrihet är lätt men det krävs också handling,något som mp och fp tydligen inte är beredda till.

Speciellt när det gäller människor med psykiska sjukdomar så är det viktigt att man som politiker försöker leva sig in i problemen. När man har behov av psykoterapi är det viktigt att kunna välja en terapeut som man kääner förtroende för! Därför är det mycket viktigt för dessa människor att det finns en god tillgång på privata psykoterapeuter.

När man har empati för de utsatta människor som det handlar blir valet mellan fler privata psykoterapeuter och begränsningar av valfriheten, mycket enkelt. Det var ju också därför som vi Kristdemokrater med stöd av Moderaterna och Centern krävade att den ekonomiska ramen skull utökas till 5 miljoner per år. Mp och Fp valde då att rösta på det socialisiska förslaget att begränsa utbudet av privata psykoterapueter!

Inga kommentarer: