onsdag 23 december 2009

Mp väljer makten framför miljön!!

Trots partinamnet så har det den senaste tiden blivit allt mera tydligt att mp prioriterar makten framför miljön. Att mitt påstående stämmer visar följande exempel:

I riksdagen kräver mp med Peter Eriksson i spetsen att bensinskatten ska höjas kraftigt för att begränsa den av mp så hatade privatbilismen. Samme Peter Eriksson kräver sedan att regeringen ska satsa miljarder på en olönsam bilindustri, tydligen har han i sin jakt på makten glömt att SAAB faktiskt tillverkar personbilar.

I landstinget Sörmland väljer samtliga mp´s ledamöter att rösta mot kravet från oss Kristdemokrater att landstinget i den kommande upphandlingen av sjukresor ska kräva att fordonen ska drivas med förnyelsebara bränslen. Att få dela makten med (s) är tydligen viktigare än att driva miljöfrågor.

När mp´s Gunnar Söderberg har chansen att stödja Centerns krav på vindkraftsanläggning på Ökna naturbruksgymnasium, så väljer han självklart makten före miljön och röstar mot vindkraften. Trots att han i andra sammanhang kräver satsningar på vindkraft!

Tycker att det är anmärkningsvärt att så fort mp i praktisk handling tvingas välja mellan makt och miljö så blir det miljön som förlorar!

Inga kommentarer: