fredag 25 november 2011

Att sälja landstingets fastigheter bra och dålig affär.

Den S-styrda majoriteten (S+FP+Mp) i Sörmland beslutade i tisdags att finansiera satsningar på vården genom att sälja några av landstingets fastigheter. Trots upprepade frågor från oppositionen vägrade ansvariga majoritetspolitiker att berättad för landstingsfullmäktige vilka fastigheter som man planerade att sälja. I dagens lokaltidning kan man läsa att man tänker sälja vårdcentralerna i Gnesta och Oxelösund, samt en vårdcentral i Nyköping. Varför fick inte fullmäktige veta detta i tisdags? Verkligen nonchalant mot de folkvalda ledamöterna!

Att sälja fastigheter kan i bland vara en bra affär, däremot är det knappast vettigt att sälja fastigheter där landstinget är huvudhyresgästen. Normalt innebär en fastighetsaffär att hyran på sikt ökar eftersom den nya ägaren behöver finansiera både köpet och satsningar på underhåll.

2 kommentarer:

RGB sa...

Och vem vill köpa vårdcentralens lokaler i Gnesta?

Jag trodde att det rörde sig om verksamheten.

Beträffande det närliggande Liljedalshemmet kan kommunen vara intresserad men vårdcentralen?

Östen Eriksson sa...

Göran, jag håller med dig om att frågan måste ställas eftersom anläggningen har varit till salu i omgångar under många år. Den politiskt intressanta frågan är ju hur S-majoriteten i landstinget ska övertyga S-majoriteten i Gnesta, eftersom den ena vill sälja och den andra hyra.