lördag 12 november 2011

Misskötsel / vanvård av äldre är alltid oacceptabelt!

I veckan avslöjades ännu ett fall av misskötsel på ett äldreboende i Nyköping. Denna gång på ett äldreboende som drivs av kommunen. Tyvärr verkar det som om vissa riksmedia bara är intresserade av de missförhållanden som avslöjas på äldreboenden som drivs av privata aktörer. För mig är ALL misskötsel/vanvård på äldreboenden helt oacceptabelt oavsett vem som driver verksamheten.De äldre och deras anhöriga måste kunna lita på att vården och omsorgen är trygg och värdig.

När Aftonbladet den 11/11 listade de bästa och sämsta äldreboendena i Sverige,så visar listan att bland de 20 sämsta äldreboendena i Sverige finns inte ett enda privat äldreboende utan enbart kommunala. Av medias rapportering den senaste tiden kan man tro att det är precis tvärt om! Dags för en medial uppryckning! Bland Sveriges 20 bästa äldreboendena finns 3 privata och 17 kommunala. Det bästa äldreboendet enligt Aftonbladet är kommunalt.

Det viktiga med Aftonbladets listning är enligt min uppfattning att det inte är driftsformen som avgör kvaliteten på äldreboendena, utan helt andra saker som arbetsledning, kompetens m.m.

Inga kommentarer: