torsdag 15 september 2011

Att MP-politikerna aldrig lär sig!

Under de senaste åren har det politiska livet i landstinget Sörmland tyvärr dominerats att diskussionerna om arvodesfiffel. Två miljöpartister har varit ordentligt inblandade i dessa diskussioner om felaktiga arvoden. Men tydligen har de ingenting lärt sig av allt som sagts om hur arvoden ska hanteras.

Den nuvarande politiska sekreteraren för MP i landstinget har en partner som är föräldraledig från sitt ordförandeuppdrag i Nyköpings kommun. Trots att vice ordförande har tagit över hennes uppdrag har hon behållit sitt arvode!

Den tidigare politiska sekreteraren mm för MP i landstinget är numera gruppledare i kommunen och tänker tydligen som gruppledare inte agera för att partivännen ska sluta ta ut arvode när hon är föräldraledig.

För de flesta är det en självklarhet att om man är ledig ska man inte ha ersättning, men denna självklarhet är tydligen svår att acceptera för vissa MP-politiker.

3 kommentarer:

Carl Andersson sa...

Ja du, Östen Eriksson. Tuffa ord från en kristdemokrat.

Hur var det egentligen med KD:s före detta politiska sekreterare, Margit Urtegård? Var det inte så att hon i valrörelsen erhöll lön från landstinget när hon samtidigt på arbetstid bedrev valkampanj för sitt lokalparti, Strängnäspartiet? Jo, så var det visst.

Sopa framför egen dörr innan du kastar skit på alla. Eller, för att använda ett ordstäv du kanske förstår - den som är utan skuld ska kasta första stenen.

Oskar sa...

Östen, du borde ta reda på fakta innan du dömer oskyldiga.

Lina kommer söka föräldrapenning och avsäga sig arvodet så fort kommunens lönekontor skickar det intyg hon bett om i en månad.

Eller anser du att en politiker inte har rätt till föräldrapenning?

Marie-Louise F M sa...

Hej Carl Andersson!
Fakta är att Margit Urtegård hade slutat som politisk sekreterare enligt vår överenskommelse.
Hälsn Marie-Louise Forslund Mustaniemi