söndag 4 september 2011

Verklighetsfrämmande chefslöner i örmland!

Den senaste tiden har det framkommit att divisionschefen Anders Ahlgren har ett löneavtal som innebär att han kan sluta som divisionschef, men fortsätta att som anställd inom landstinget Sörmland med samma mycket höga lön! Att landstingsdirektören som skrivet detta märkliga löneavtal helt saknar verklighetsförankring är tydligt.

Ett vanligt försvar för att vissa chefer i landstinget ska få mycket höga löner är att de är konkurrensutsatta. Dessutom vill man gärna jämföra sig med det privata näringslivet. Är det någon annan än vissa höga chefer som tror att chefer i näringslivet kan sluta vara chefer men få behålla sin höga lön? För oss som ofta träffa människor i det privata näringslivet vet att vill man sluta som chef så upphör anställningen. Denna självklarhet borde också gälla i landstinget Sörmland.

Dessutom är det ju så att om man är konkurrensutsatt så är det väl inget problem att få nytt jobb om man inte vill fortsätta att vara divisionschef. Att man istället väljer att skapa ett privat skyddsnät visar att allt snack om konkurrensutsatthet inte är sant. Det är dags att både landstingsdirektör och den politiska ledningen besöker verkligheten och skapar en ny chefslönepolicy som stämmer med vad som är rimligt!

Inga kommentarer: