måndag 19 september 2011

Dags för rätt till heltid i vården!

Under flera år har Kristdemokraterna i landstinget Sörmland drivit på för att all personal ska anställas på heltid med rätt till flexibel arbetstid. Varje gång som vårt krav har behandlats i fullmäktige har (S)-majoritet med olika bortförklaringar avslagit vårt krav.

Nu vill Håkan Juhult (S) tydligen ha lagstiftning om rätt till heltid och skyller på att marknaden har misslyckats! Hur vore det om (S)-partiledning började med att se till att de egna (S)-politikerna drev frågan. Tydligen är det så att Håkan Juholt inte får gehör för sitt krav ens bland de egna och därför hotar han med lagstiftning.

Själv tror jag att den lösning som vi kristdemokrater visat på i landstinget Sörmland skulle kunna bli en enkel och snabb lösning på detta jämställdhetsproblem.

1 kommentar:

Lasse Nilsson sa...

Östen,
Det här är en gammal rättvise- och jämställdhetsfråga som måste få en lösning. Vi har drivit frågan länge inom vänstern och har den för landstingets del med i vårt landstings- och regionprogram. Det går inte alltid så fort i politiken, men nu är vi i alla fall KD, Vänsterpartiet och Håkan Juholt bakom detta krav!