tisdag 27 september 2011

Dags att revidera den sörmländska landstingsbudgeten!

Den kraftiga försämringen av den internationella och svenska ekonomin innebär att tidigare prognoser över skatteintäkter m.m. inte stämmer. Dessutom visar landstingets egna prognoser att Länssjukvårdsnämndens resultat blir ca 100 miljoner sämre är budgeterat. Dessa allvarliga ekonomiska realiteter ställer krav på snabba och kraftfulla åtgärder för att landstingets ekonomi inte ska bli ännu sämre. Det är därför dags att den (S)-styrda majoriteten i landstinget Sörmland tar sitt ansvar och snarast presenterar förslag på en reviderad budget för 2012.

Slutligen är det mycket märkligt att det fortfarande inte finns någon information om Länssjukvårdsnämndens kraftigt försämrade ekonomi på landstingets officiella hemsida. Men det är väl ett utslag av landstingets vision om det öppna landstinget, eller?

1 kommentar:

Thomas af Bjur sa...

Hej Östen,

När det gäller Länssjukvårdsnämndens ekonomi kan du med fördel ta del av information om den ekonomiska utvecklingen samt delårsrapport 2 i sin helhet genom att klicka på fliken nyheter på landstingets officiella hemsida.

http://www.landstingetsörmland.se/extra-ingang/Nyheter/

Ett annat alternativ är att du klickar du på filken Länssjukvårdsnämnden och sedan fliken aktuellt.

http://www.landstingetsörmland.se/Sa-styrs-landstinget/Demokrati-politik/Halso--och-sjukvardsnamnden/Lanssjukvardsnamnden/Aktuellt/

M v h
Thomas af Bjur