torsdag 29 september 2011

Psykiatrin behöver mer resurser, inte mindre!

Depression och ångest toppar listan över sjukskrivningsskäl i Sverige. Under de senaste åren har allt fler svenskar vänt sig till vården för att få hjälp. Statistik från Sveriges Kommuner och landsting visar tyvärr att köerna till allmänpsykiatrin har ökat kraftigt sedan 2006.På fem år har köerna till allmänpsykiatrin trefaldigats och i juni 2010 väntade 6355 personer, varav 473 personer hade väntat mer än 90 dagar!

I detta mycket besvärliga läge för psykiatrin väljer den (S)-ledda majoriteten i Sörmland att stänga ett antal psykiatriska öppenvårdsmottagningar! Ett ovanligt dåligt sätt att behandla de personer som är i behov av psykiatrisk vård. Dessutom är dessa personer sällan de som skriker högst, utan de flesta lider i tysthet! Tyvärr väljer också ett antal att ta sitt liv när inte vården finns tillgänglig.

1 kommentar:

Gustaf sa...

Man blir minst sagt upprörd när politikerna prioriterar bort de mest utsatta. De som verkligen behöver hjälp. Men det är väl som med allt annat. Syns man inte, så finns man inte. Den som skriker högst vinner. Ni som vill förkovra er i ämnet kan lyssna på Vetandets Värld i P1 (länk nedan).

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=412&artikel=4705464&play=3474927&playtype=Sändning